Ölüdeniz Yamaç Paraşütü

2017 yılının ilk günü Ölüdeniz’ de Yamaç Paraşütü yapmak

2016’nın son mesaisini de bitirdiğimize göre artık yolculuk başlasın. Karlı ve soğuk İstanbul’dan kısa süreliğine de uzaklaşmak 2017 yılını sıcak bölgede karşılamak için bu yıl ailecek yeni yıla Fethiye’de girmeye karar verdik. Sabiha Gökçen Hava Alanından 1 saat sonra Dalaman Hava Alanına inmiştik. www.tatil365gun.com üzerinden yapmış olduğumuz Marina Butik Hotel’ e yerleştik.

Fethiye Marina
Fethiye Marina

Sakinliği, doğal güzelliği ve kış ay’ ında olmamıza rağmen sıcaklığı şimdiden rahatlatmıştı. Yaz aylarının popüler tatil beldesi Fethiye’yi gezmeye başladık. Yaz aylarında eşsiz güzellikteki koylara yelken açan tekne turlarının yanından, körfez manzarası eşliğinde yürüyüş yaptık.

Fethiye Kordon Çay Keyfi
Fethiye Kordon Çay Keyfi

Sımsıcak güneşe karşı deniz izlemek, çay keyfi yapmak ohhh ne güzel

Fethiye çarşısı, paspatur sokağı, yeni yıl hediyesi ve akşam için restaurant rezervasyonu ( restaurantın adını yazmayacağım reklam olmasın) derken gün bitmişti. Yeni yıl yemeği ve eğlencesi derken acısıyla, tatlısıyla günler su gibi geçmiş 2017 yılına girdik.

Fethiye Kayaköy www.tatil365gun.com
Fethiye Kayaköy www.tatil365gun.com

Sabah mis gibi bir güne uyandıktan sonra yapılan kahvaltı sonrası bu kez Kayaköy ve Ölüdeniz de gezmeye devam ettik. Malum gece hayatının geç bitmesi ve yılın ilk günün tatil olması ile oldukça sakin olan Kayaköy’ ün eski evleri arasında gezmek, tarihi mekanları yakından görmek, instagram ve fecebook için bol like lı foto çekmek keyifliydi. Yorgunluk çayı içmek ve köy hanımlarının yaptığı tazecik mis kokulu böreklerinden yemek gel keyfim gel….

Fethiye Ölüdeniz
Fethiye Ölüdeniz

Çam ormanları arasındaki yolu takip ederek Ölüdeniz’ e merhaba dedik. Yaz aylarının cıvıl cıvıl kumsalı yerini sakinliğe bırakmış yaz aylarının gelmesini bekliyordu adeta. Aylardan Ocak olsa da yamaç paraşütleri ait olduğu gökyüzünde süzülmeye devam ediyordu.

Fethiye Babadağ Orman Yolu
Fethiye Babadağ Orman Yolu

Kısa bir yürüyüş sonrası uçanların cazibesine kapılarak çok yıllar öncesi yaptığım fakat son yıllarda yapmaya zaman bulamadığım yamaç paraşütü ile ben de uçmaya karar verdim. Kış aylarında olduklarından dolayı Babadağ’ın zirvesi karla kaplı olduğundan dolayı 1200 metre pistine doğru yola çıktık.

Sahilde  meraklı gözlerle bekleyen ailemi bırakarak. Dağa çıktıkça heyecanımı bastırmak için kulağımı araçta çalan Sagopa Kajmer’ in 366 gün şarkısına vererek piste ulaştık.

Burada pilot uçuş ekipmanlarımı kuşandırdı artık tüm hazırlıklar tamamdı…..ve artık gökyüzündeydim. Ayaklarımın altında harika manzarasıyla Ölüdeniz ve yanı başımda çam ormanlarının güzelliği eşliğinde uçuyordum.Hatta bir ara paraşütü bile uçurdum. Biraz daha sürmesini düşünürken sahile indik.

Bu deneyimi ikinci kez yaşadıktan sonra şimdi neden insanların özellikle tatil için Fethiye’yi ya da Ölüdeniz’i tercih ettiklerini bir kez daha anladık. Uçamayanalar en kısa sürede denemeli yoksa çokkk pişman olacaklar.

Çalışmaktan vakit bulamayanlar için 2017 yılının tatil günleri fırsat olabilir. 365 günün bir gününü sizde Fethiye’ye ayırarak bu zevki yaşayabilirsiniz.

*Fethiye Ölüdeniz Babadağ Yamaç Paraşütü Fiyatları 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 yılları hakkında bilği almak ve rezervasyon yaptırmak için 0539 646 6460 nolu hattımızı arayabilirsiniz.

*Fethiye Tatil Paketi Fiyatları 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024  yılları hakkında bilği almak ve rezervasyon yaptırmak için www.tatil365gun.com adresini ziyaret edebilir 0538 920 9040 nolu hattımızı arayabilirsiniz.

2017 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ

TATİL GÜNÜNÜN İSMİ
SÜRE
AY
GÜN
YILBAŞI
1. GÜN
01 OCAK
PAZAR
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
1 GÜN
23 NİSAN
PAZAR
EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ* 1 GÜN 01 MAYIS PAZARTESİ
ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
1 GÜN
19 MAYIS
CUMA
RAMAZAN BAYRAMI AREFESi
1/2 GÜN
24 HAZİRAN
CUMARTESİ
RAMAZAN BAYRAMI
1. GÜN
25 HAZİRAN
PAZAR
RAMAZAN BAYRAMI
2. GÜN
26 HAZİRAN
PAZARTESİ
RAMAZAN BAYRAMI
3. GÜN
27 HAZİRAN
SALI
ZAFER BAYRAMI
1 GÜN
30 AĞUSTOS
ÇARŞAMBA
KURBAN BAYRAMI AREFESi
1/2 GÜN
31 AĞUSTOS
PERŞEMBE
KURBAN BAYRAMI
1. GÜN
01 EYLÜL
CUMA
KURBAN BAYRAMI
2. GÜN
02 EYLÜL
CUMARTESİ
KURBAN BAYRAMI
3. GÜN
03 EYLÜL
PAZAR
KURBAN BAYRAMI
4. GÜN
04 EYLÜL
PAZARTESİ
CUMHURİYET BAYRAMI
1,5 GÜN
28 EKİM
29 EKİM
CUMARTESİ
PAZAR

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top